Om het gebruiksgemak en de performantie van de website te garanderen maken we gebruik van cookies. Door de website verder te bezoeken en/of dit bericht te sluiten gaat U akkoord met het gebruik van cookies.

X

Een 2de huwelijk voor ons dwergzijdeaapje, 01 maart 2019

Een 2de huwelijk voor ons dwergzijdeaapje

Het vorige koppel dwergzijdeaapjes had eerder een latrelatie. Als het vrouwtje in de ene hoek zat, dan zat het mannetje in de andere hoek. Ze waren de laatste tijd toch wel wat naar elkaar toe aan het groeien, maar jongen zijn er nooit van gekomen, daarvoor moesten ze toch nog ietsje dichter bij elkaar komen.

Enige tijd geleden is ons mannetje overleden en bleef het vrouwtje alleen achter. Geen enkele primaat is gemaakt om alleen te leven dus gingen we op zoek naar een partner. Deze is gevonden in de dierentuin van Aken, waar een mannetje de groep mocht verlaten. Jonge dwergzijdeaapjes blijven best in de groep tot ze enkele latere broertjes of zusjes hebben helpen grootbrengen. Als ze dat eenmaal meegemaakt en geleerd hebben, is het tijd om zelf op zoek te gaan naar een partner en zelf een gezin te stichten.

De nieuwe 'man' had nog geen naam maar is geboren in 2016, dus begint zijn naam best met de letter R. Na kort overleg met één van de verzorgers hebben we gekozen voor de naam 'Rasta'. Je kan je al inbeelden welk kapsel deze verzorger heeft ...

De introductie verliep vlekkeloos! De transportkist werd in het verblijf gezet met de deur dicht zodat ze elkaar even 'veilig' konden bekijken. Daarna is de transportbox opengezet en wat zagen we!

Het vrouwtje dat eigenlijk geen contact zocht met het vorige mannetje kroop nu zelfs al in de transportkist meteen bij het mannetje. Vervolgens liep het vrouwtje er heel langzaam terug uit om te zeggen "kom maar naar buiten het is ok". Sindsdien hebben we ze enkel zij aan zij gezien, dus dat belooft een veel betere relatie te zijn dan de vorige. Zo zie je maar dat er soms toch ook wel veel gelijkenissen zijn tussen mensen en dieren.

Terug naar overzicht Delen
Menu openen