Om het gebruiksgemak en de performantie van de website te garanderen maken we gebruik van cookies. Door de website verder te bezoeken en/of dit bericht te sluiten gaat U akkoord met het gebruik van cookies.

X

Groepsactiviteiten en educatieve rondleidingen

Op deze pagina vind je alle informatie rond onze educatieve rondleidingen en groepsactiviteiten zoals de kleuterwandeling en de speurberentochten. Je kan deze activiteiten ook meteen reserveren.

Educatieve rondleiding met pakket

Kinderen

Voor scholen bestaan er educatieve pakketten, waarbij de klas onder begeleiding van een gids op een andere manier leert kijken naar de dieren en het milieu waarin ze leven.

 • € 1,25 per kind
 • Rondleiding met gids, ca. 2 uur (max. 20 pers./gids)
 • Digitale bundel met klassikale voorbereiding en werkblaadjes
 • Klembordjes worden voorzien tijdens het bezoek, schrijfgerief niet.

Pakketten:

Van dierenvriend naar dierenkenner

6 tot 8 jaar - 1ste graad basisonderwijs

Dit pakket leidt de andere educatieve pakketten van de 2de en 3de graad in. De kinderen leren dat huisdieren en zoodieren verschillen van elkaar en dat ze allen hun eigen manier van leven hebben. Wist je dat er zelfs dieren zijn die je nu nog zo 'vanzelfsprekend' in de dierentuinen kan bewonderen, mogelijk binnen enkele jaren niet meer zullen bestaan? De dieren in de zoo vertellen elk hun verhaal via de gids en geven zo belangrijke boodschappen mee aan de kinderen.

Milieubewustwording in de Olmense Zoo I

8 tot 10 jaar - 2de graad basisonderwijs

Wij als mens kunnen ons steentje bijdragen om problemen te voorkomen die hun invloed hebben op het biotoop waarin de dieren leven. Via dit pakket maken we de kinderen hiervan bewust. Rommeltje, de milieumascotte van de zoo, toont ons de weg om ons in te zetten voor het milieu en hoe we hierdoor bedreigde diersoorten kunnen beschermen.

Milieubewustwording in de Olmense Zoo II

10 tot 14 jaar - 3de graad basisonderwijs & 1ste graad secundair onderwijs

Een aantal dieren verkeren in grote moeilijkheden door inmenging van de mens in hun leefwereld. We proberen de leerlingen wegwijs te maken om een balans te vinden in de natuur. Dit pakket is een aanvulling van de 2de graad, waarin we andere problematieken en oplossingen ter sprake brengen.

Educatieve rondleiding

Kinderen

Kies voor een rondleiding onder begeleiding van onze deskundige gidsen. Zij passen zich moeiteloos aan de wensen en de leeftijd van de groep aan. Zo krijg je een gevarieerde en persoonlijke benadering op maat waarbij deskundigheid en amusement hand in hand gaan.

 • € 1,00 per kind
 • Eén gids voor max. 20 personen
 • Duur wandeling: ca. 2 uur
 • Minstens 2 weken van te voren reserveren
 • Gidsen onder voorbehoud van beschikbaarheid

Educatie kleuters

Kleuterwandeling

Voor slechts € 3,00 per kind krijgt je klas een leuk totaalpakket aangeboden. Het totaalpakket omvat:

 • Eén prentenboek en popje voor de klas
 • Eén koekje en één speelboekje per kind
 • Tarief exclusief inkom

Kennismaking

Na ontvangst van de reservatie krijg je het prentenboek ‘Zoo anders dan ik’ toegestuurd. In dit pakket zit ook een popje van het hoofdpersonage Roos (*). Samen met je kleuters kan je aan de hand van het verhaal al kennismaken met Roos en met de dieren in ons park. Dit materiaal biedt de ideale basis voor een introductie van jullie dierentuinbezoek.

(*) popje = h 15cm

Aankomst

Bij aankomst in ons park, staat er aan de kassa een bolderkar met lekkere koekjes op jullie te wachten. Deze bolderkar is het perfecte vervoersmiddel voor boekentassen, jassen en andere materiaal.

In de zoo

Tijdens je wandeling in het park kom je 6 herkenbare Roos-borden tegen waaraan telkens een leuke, korte activiteit verbonden is. Door de doe- en denkopdrachten worden verschillende ontwikkelingskansen gecreëerd. Zo krijgt jullie dierentuinbezoek net dat beetje meer.

Terug naar de klas

Wanneer jullie ’s avonds terug naar huis gaan, krijg je in de souvenirwinkel speelboekjes, aangepast aan de leeftijd van je kleuters, mee. Voor elk kind ligt er een exemplaar klaar. In deze boekjes staan allerlei knutsel- en andere activiteiten die als naverwerking in de klas kunnen dienen. Zo duurt jullie dagje uit nog een beetje langer. Veel plezier!

Educatieve rondleiding

Volwassenen

Kies voor een rondleiding onder begeleiding van onze deskundige gidsen. Zij passen zich moeiteloos aan de wensen en de leeftijd van de groep aan. Zo krijg je een gevarieerde en persoonlijke benadering op maat waarbij deskundigheid en amusement hand in hand gaan.

 • € 45,00 per gids
 • Eén gids voor max. 20 personen
 • Duur wandeling: ca. 2 uur
 • Minstens 2 weken van te voren reserveren
 • Gidsen onder voorbehoud van beschikbaarheid
Reserveren
Groepsactiviteiten en educatieve rondleidingen

Speurberentochten

Ga op ontdekking met speurbeerfamilie Stones!

Ook zonder gids kan je op een leuke manier onze dierentuin verkennen. Voor de zelfstandige bezoekers hebben we speurtochten die je doorheen het park loodsen terwijl je spelenderwijs d.m.v. meerkeuzevragen en spelletjes allerlei weetjes verzamelt over onze parkbewoners. Ga individueel of in groepjes op ontdekkingstocht met de speurbeerfamilie Stones en verdien je diploma van speurbeer.

 • € 1,00 per speurtocht
 • Speurberentocht 1ste graad (6 - 8 jaar)
 • Speurberentocht 2de graad (8 - 10 jaar)
 • Speurberentocht 3de graad & 1ste graad Sec. Ond. (10 - 14 jaar)

Gelieve voor alle speurtochten schrijfgerief te voorzien.
Groepen reserveren speurtochten bij voorkeur 2 weken van te voren!
Diploma's kan u afhalen in de souvenirsshop.

Reserveren
Menu openen